Contact
Pishat e buta, Rruga Ismail Qemali, Golem, Albania
info@grinthotel.com
052 224 453
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Follow

Pishat e buta, Golem, Albania

info@grinthotel.com

052 224 453

Blog
  /  Blog   /  Cfare nuk dime per veren?
Cfare nuk dime per veren?

Cfare nuk dime per veren?

Cfare nuk dime per veren?

Vera eshte nje pije alkoolike qe prodhohet nga fermentimi i rrushit ose lengut te rrushit. Fjala vjen nga gjuha greke per  dhe nga gjuha latine per vīnum. Pije të ngjashme me veren mund te behen edhe nga fruta te tjera. Në këtë kuptim emri vere perdoret si kualifikues, për shembull, vere e kuqe. Vetë fjala verë ka kuptimin vere rrushi. Kjo terminologji shpesh caktohet nga ligji.

Grint Hotel ne Golem ofron veren me cilesore ne treg me poshte do te gjeni disa informacione shtese ne lidhje me veren.

Na ndiqni ne instagram hotelgrint

Disa gjera qe nuk i dime:

1. Shumica e vererave sherbehen ne gota qe kane nje gryke me të ngushte se sa fundi në menyre qe aroma te perqendrohet e te shkoje ne nje drejtim. Sa me e holle gota, aq me mire.

2. Kur shijoni veren, mbajeni ne goje per nje moment ose dy dhe me pas gelltiteni. Nje vere e mire do t’ju lere shijen per nje kohe te gjate ne goje.

3.Vera e kuqe, me shume se ajo e bardha, ka veti antioksiduese dhe permban një element qe eshte i rendesishem per sistemin kardiovaskular.

4. Kalifornia, Nju Jorku dhe Florida kryesojnë SHBA-ne ne konsumimin e veres. Kalifornia është vendi i katert ne bote per prodhimin e veres, pas Frances, Italise dhe Spanjes.

5. Testuesit e veres e rrotullojne goten e saj per te bere te mundur që vera te leshoje aromen e saj. Shumica nuk e mbushin goten me shume se nje e treta.

6. Kur vera dhe ushqimi kombinohen se bashku, ata krijojne nje sinergji ose nje arome te trete pertej asaj çka mund te ofrojne pija apo ushqimi veç e veç.

7.Ka nje menyre te sakte dhe te gabuar per te mbajtur goten e veres. Gota e veres duhet te mbahet gjithnje nga bishti dhe jo nga pjesa e sferes sepse nxehtesia e veres do te rrise temperaturen e veres.

 

 

Post a Comment